ØJEBLIK
Kurven opdateres

Tilbudsvarer

A. H. Riise A. H. Riise X.O. Kong Haakon

Dansk Vestindisk rom

70 CL

349,00 DKK

SPAR
50,-

399,00 DKK
Gå til varen

Aalborg-Akvavit Jubilæumsakvavit

Akvavit

1 L

129,00 DKK

SPAR
40,-

169,00 DKK
Gå til varen

Arcus Cognac Braastad X.O. Braastad VSOP Cognac

40% Cognac

1 L

229,00 DKK

SPAR
70,-

299,00 DKK
Gå til varen

Ardmore

Ardmore Trad. Peated 40% 1L

1 L

249,00 DKK

SPAR
70,-

319,00 DKK
Gå til varen

Ardmore

Ardmore Triple Wood 46% 1L

1 L

349,00 DKK

SPAR
150,-

499,00 DKK
Gå til varen

Eksklusive bobler

Se hele vores udvalg af vine og eksklusive bobler

Eksklusive bobler - champagne
Mousserende vin er en let alkoholisk drik, fremstillet ved anden fermentering af hvidvin. Det er i denne proces, hvor kulsyre-boblerne opstår. Champagne/mousserende vin er altid noget særligt, og kun få andre vine kan opvise det samme udvalg.

Champagne

Den mest kendte mousserende vin er champagne. Champagne kan dateres helt tilbage til 1400-tallet.
Den blev dengang produceret og brugt af munke til bl.a. kirkelige handlinger. Den mest kendte munk er nok Dom Perignon. Han opfandt ikke champagnen, men var den første til at dokumentere og forbedre processen. Det største bidrag var ståltrådsnettet, som holder proppen på plads under fermenteringen, så proppen ikke skydes af.

De mest brugte druer i champagne er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier (schwarzriesling). Det fremgår sjældent på etikken, hvilke druer, der er brugt, men er det en Grand Cru champagne er det altid Pinot Noir druen, som giver den dejlige fyldige vin. Hver vinproducent kan anvende forskellige druesorter til at fremstille vin med den helt særlige karakter, de gerne vil være kendt for.

Varenavnet ”champagne” må kun bruges, hvis den mousserende vin er produceret i den franske region Champagne. Der findes over 100 champagnehuse og over 15.000 mindre vingårde i Champagne-regionen. De har tilsammen ca. 350 km2 jord til deres vinstokke. Der sælges ca. 300 millioner flasker champagne om året, og der er konstant ca. en milliard flasker under udvikling i Champagneregionen.

Andre mousserende vine

Når der produceres mousserende vin andre steder i verden, må disse ikke kaldes champagne - processen er dog den samme. Her kan du se, hvor i verden de forskellige mousserende vine stammer fra.

Eksklusive bobler

  • Cava Spanien
  • Crémant Frankrig – f.eks. Alsace og Bourgogne
  • Spumante Italien
  • Prosecco Italien
  • Asti Italien (kendt for den søde drue Moscat)
  • Sekt Tyskland

Sådan nydes boblerne

Mousserende vin er ideel til forretter eller fisk, som aperitif eller til en hvilken som helst anledning. Den ideelle serveringstemperatur er mellem 6 og 9 grader, og den kommer bedst til sin ret i høje, slanke tulipanformede glas, så man rigtig kan se de fine bobler.

 

Se hele vores udvalg af vine og eksklusive bobler